03.219.27.90 info@tclo.be

Interclub Kampioen 2011

U bent hier

Het is dan toch gelukt. Na de zinderende finale van de Junior Veteranen op zaterdag heeft de ploeg onder leiding van Tom Dommise alsnog de titel gewonnen in de reeks H6 (4 spelers) tot 60 ptn.

Wie weet halen ze ook nog nationale eer en roem in september ! Alvast een dikke proficiat aan iedereen die er aan heeft bijgedragen.

Voor wie er niet was ... hier het volledige verslag van u verslaggever terplaatse (den Eugene)

Zondag 26/06/2011 : Merksplasse TC- TC Linkeroever : finale heren(4spelers) (30-60pt)

Ploeg TCLO: Pieter De Coninck, Tom Dommisse, Raf Deceulaer, Jeroen van de Vijver ( Lu voor de vrienden) , Glenn Van Passen en Eugène Lambert. Deze 6 ambitieuze mannen kozen er in februari voor een team te vormen en de Antwerpse reeks onveilig te maken. Maar wel de reeks van 4 spelers ( wie wil in godsnaam zondagmorgen opstaan?). Allemaal mensen die veel spelen op de club maar niet meteen de ambitie hebben om elke week in teuterweutere een tornooi te gaan afhaspelen, kortom de menen die je nodig hebt om resultaat mee te kunnen halen in een interclubreeks.

Captain Tom had dan ook de moeilijke keuze om te beslissen wie zou spelen, tot aan de finaledag heeft hij zo goed en zo kwaad het kon iedereen ongeveer hetzelfde aantal wedstrijden laten spelen. De sfeer in de ploeg primeerde steeds op het resultaat. Maar nu stonden we plots in de finale, en deze wilden we uiteraard winnend afsluiten. Een kleine blessure van Raf Deceulaer zorgde ervoor dat Tom’s keuze iets of wat vergemakkelijkt werd en de singles waren duidelijk. 1: Pieter, 2: Tom, 3: Eugène 4:

Pieter en Tom begonnen samen aan hun wedstrijd. Pieter speelde tegen een jongen met veel techniek en kracht die in de loop van het seizoen nog maar weinig wedstrijden had weggegeven. Pieter was tactisch outstanding en liet zijn tegenstreven nooit écht in de wedstrijd komen resultaat: een mooie 6-3 /6-2 overwinning voor TCLO en 0-1 op het bord. Al een geruststelling: we kunnen er sowieso nog voor dubbelen.

Tom speelde ook een zeer sterke wedstrijd tegen een goede tegespeler. Laat ons zeggen dat het een fysiek terugbrengerke was. Tom viel aan maar steeds ging die bal omhoog en viel ‘em vlak voor de baseline terug binnen, en dus kon Tom opnieuw het punt beginnen opbouwen. Het was een spannende eerste set die in een tie-break uitdraaide. Daarin nam de tegenstander een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Hij tankte vertrouwde en stoomde door naar winst. 7-6/ 6-0 en terug 1-1.

De volgende singles waren dan Eugène en de Lu.
Eugène moest tegen een ‘geheim wapen’ spelen. Dit bleek een niet geklasseerde Nederlander met de o zo typische karaktertrek van onze noorderburen :je-weet-wel, een hoge pet op van zichzelf. Uiteraard heeft de Gène dit ook maar dit noemen dan ook gezond Antwerps zelfvertrouwen ☺. Swat, dien Ollander trachte met serve- en volley en degoutante opmerkingen Eugène uit verband te spelen maar kwam van een kale reis terug. De eerste set werd gewonnen door de Gène en in de 2de set moest de tegenstander zich forceren waarbij achteraf bleek dat zijn pees in zen schouder gescheurd was. In de 2de set gaf hij op bij een 5-0 achterstand. Tussenstand : Merksplasse 1- TCLO 2.

De Lu speelde ook een fantastische wedstrijd waarbij hij ook het mooiste punt van de dag scoorde. Hij speelde zijn tegenstander volledig zoek en het werd een droge 6-1/6-2. Je zag het vertrouwen bij de thuisploeg volledig wegzinken en voor ons was de overwinning binnen handbereik! De dubbels waren nog cruciaal maar daarin moeten we maar 1 set winnen : hapje!

De dubbels :

1ste dubbel Pieter Deconinck en Glenn van Passen

2de dubbel Raf Deceulaer en Eugène Lambert.

Het vertrouwen in de overwinning zat misschien wat te hoog want beide dubbelteams keken na een kwartier al naar een 3-0 achterstand. Herpakken dus! Bij Glenn en Pieter werd het inde eerste set alsnog 6-4 voor de thuisploeg. Aangezien we stiekem al hadden uitgerekend dat 8 spellekes ook genoeg zouden zijn was dat al een halve geruststelling. Hoewel, de supporters langs de kant waren de dag ervoor ook een finale gaan bekijken op onze club en drukten ons op het hart toch maar die set te nemen voor de zekerheid. Dit bleek niet gemakkelijk aangezien het bij Eugène en Raf 6-3 voor de tegenstander werd na een set van erbarmelijk niveau van onze jongens. De 2de set ging bij beide ploegen al veel beter . Pieter en Glenn leken die 2de set te kunnen binnenhalen maar verloren deze toch nog met 7-5.

Eugène en Raf konden hun tegenstander niet op achterstand zetten en het werd een tie-break die ze dan toch konden winnen en het feest mocht starten! De supertie-break ging spijtig genoeg nog verloren met 10-8 maar het maakte niet meer uit:
TC Linkeroever is kampioen!

Na een leuke ontmoeting in Merksplas tegen een sympathieke ploeg ( buiten die Hollander) kon het vieren beginnen en dit tot in de vroege uurtjes. Nogmaals dank aan alle ploegmaats om dit leuke seizoen waar te maken en een speciale dank aan onze Kapitein Tom die het telkens geen probleem vond alles uit te vissen en ons op de hoogte te brengen van hoe of wat. Ook de supporters op de finaledag willen we bedanken maar ook de supporters die er elke week bij waren ( Nathalie en de mascotte Wakko!).

Vanaf nu zijn we niet meer dat ploegske da wel goe kan tennissen maar echte Champs!