03.219.27.90 info@tclo.be

Clubkampioenschap

U bent hier

clubkampioenschapen enkel en dubbel

Nu de interclub-ontmoetingen op hun laatste benen lopen kunnen we starten met het clubkampioenschap. We testen dit jaar een nieuw systeem uit en zullen zien hoe hard dit in de smaak valt.
We starten zowel een enkel als een dubbel clubkampioenschap maar deze hebben een andere structuur en andere reglementen.

Enkelclubkampioenschap:

Vorm:

Laddercompetitie: alle ingeschreven leden per reeks worden op de club in willekeurige volgorde opgehangen. Je mag 2 plaatsen boven jou iemand uitdagen. Jullie spelen dan een uurtje spelletjes met  wisselende service. De spelletjes worden doorgeteld dus niet stoppen als iemand 6 spelletjes heeft gehaald. 5 minuten voor tijd speel je het laatste spel, als de stand gelijk is blijven de posities op de ladder behouden, wint de speler die lager staat op de ladder dan wisselen jullie van positie. Je mag niet binnen dezelfde week , dezelfde tegenstander opnieuw uitdagen. Het wisselen van positie mag je zelf doen op ladder die op de club aanwezig zal zijn.

Als we als  sportbestuur klachten krijgen dat iemand steeds weigert af te spreken wordt deze speler verlaagd in de rangschikking van de ladder. Een speler hoeft niet meer dan 2 wedstrijden per week te spelen en moet indien uitgedaagd minstens 1 keer kunnen spelen op +/- 3 weken tijd.

Laat u niet afschrikken door deze regels, het is vooral de bedoeling om iedereen eens met iemand anders te laten spelen en plezier te beleven!

Inschrijven:

U schrijft u in ( met vermelding punten ) via het blad op de club of door een mail te sturen naar tclobestuur@hotmail.com. Vermeld zeker de reeks waarin je graag zou spelen. We sluiten de inschrijvingen af op woensdag 1 juni.
De start van het clubkampioenschap is 3 juni en de finales willen we spelen op zaterdag 17 september.(Het doel is om een heuse finaledag te hebben van zowel enkel als dubbel clubkampioenschappen).
De 2 spelers die  op positie 1 en 2 staan op woensdag 15 september 22.00u spelen tegen elkaar de finale op zaterdag 17 september ( waar wel een wedstrijd in 2 winnende sets gespeeld wordt.)

Reserveringssysteem:

Geen speciale reservering nodig je tennist een gewoon uur dat je wel kan reserveren via www.tennisvlaanderen.be . Dit wil zeggen dat er voor het enkelclubkampioenschap geen tornooikaartje op het bord gehangen moet/mag worden. Elk lid die het uur erna komt tennissen mag dat terrein gebruiken.

Uitslagen:

Zoals hierboven vermeld zelf namen omwisselen op de ladder.

Uitdagen:
De speler die onderaan de ladder staat neemt contact op met de speler boven hem/haar om een wedstrijd af te spreken.

Reeksen:
Dames:

Dames max 5 punten ( N.G. – C30/5)
Dames open

Heren:
Heren max 5 punten( N.G. – C30/5)
Heren  open Leeftijd:
Heren 50+
Dames 50+

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dubbelclubkampioenschap:

Vorm:
klassieke reeksen met uitschakeling. Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets met een beslissende supertie-break ( tot 10 met 2 punten verschil).

Inschrijven: 

U schrijft u in met uw partner ( vermelding punten) via het blad op de club of door een mail te sturen naar tclobestuur@hotmail.com. Vermeld zeker de namen en de reeks waarin je graag zou spelen. We sluiten de inschrijvingen af op woensdag 1 juni.
De start van het clubkampioenschap is 3 juni en de finales willen we spelen in september. (Zaterdag 17 spetember: het doel is om een heuse finaledag te hebben van zowel enkel als dubbel clubkampioenschappen).
Op de tabellen die opgehangen zijn in de club wordt geschreven tegen welke datum die bepaalde ronde gespeeld moet worden ( afhankelijk van hoeveel inschrijvingen maar we geven genoeg speling).

Reserveringssysteem:

Als je in de week afspreekt voor clubkampioenschap dubbel kan je gewoon online reserveren via www.tennisvlaanderen.be en op klassieke wijze een terrein reserveren. Hebben jullie je wedstrijd in het weekend gepland dan kan je toch een terrein reserveren door dit op te schrijven in het reserveringsboek “dubbelclubkampioenschap” en dit terrein wordt dan door het bestuur online vastgelegd. ( Interclub heeft nog steeds voorrang).Zorg ervoor dat je dan 2 dagen op voorhand in je reservering in het boekje schrijft zodat wij in staat zijn dit na te kijken en de reservering uit te voeren.

Bij het dubbelclubkampioenschap wordt de wedstrijd steeds uitgespeeld dit is belangrijk voor alle leden: je kan mensen die dubbelclubkampioenschap spelen niet van het terrein halen om zelf te spelen want de wedstrijd moet beëindigd zijn.( Een dubbelclubkampioenschapswedstrijd is te herkennen op het bord door het oranje kaartje: “tornooi”)

Uitslagen:

u schrijft uw uitslag zelf op de tornooitabel die in het clubhuis hangt.

Uitdagen:
De ploeg die onderaan in de tabel staat neemt contact op met de ploeg boven hen om de wedstrijd te spelen.

Reeksen:

Dames:
Dubbel dames max 10 punten
Dubbel dames open

Heren:
Dubbel heren max 10 punten
Dubbel heren open

Mix:
Dubbel gemengd max 10 punten
Dubbel gemengd open

Leeftijd:
Dubbel heren samen minimum 100 jaar
Dubbel dames samen minimum 100 jaar
Dubbel gemengd samen minimum 100 jaar

Alvast veel plezier en enorm veel succes!